Despre noi

 

 Restaurantul „Nyari Kert” are o istorie de aproape o sutã de ani. Fostul restaurant „Walter” (în prezent, restaurantul Nyari Kert) era un local decisiv în viaþa socialã a secolului XX din Cristuru Secuiesc. În centru oraºului se afla restaurantul lui Lazar Marton, în grãdina acestuia, astãzi grãdina de varã, în noaptea de 31 iulie 1849, Lazar Marton l-a îngropat pe omul despre care se credea a fi Petofi Sandor. Mormântul a fost exhumat în 1902 ºi a fost ridicat în locul lui Mormântul legendar „Timfalvi”.

Imediat dupã moartea lui Lazar Marton terenul a fost cumpãrat de Walter Ferenc, un antreprenor din Sighiºoara, care în primã fazã funcþiona ca hotel, restanrant, cafetãrie, iar din 1918, ca cinematorgaf permanent.

La începutul secolului XX, aºa numita Pensiune Korona, era un loc renumit pentru societatea din Cristu Secuiesc. În sala mare, care era singura locaþie de acest gen din oraº, erau susþinute concerte, evenimente de caritate, erau organizate sãrbãtori religioase ºi ºcolare. Pe lângã încãperile închise, era ºi o grãdinã de varã cu muzicã live.

 

De asemenea o alee de bowling era întrþinutã pentru oaspeþi. Restaurantul era cunoscut pentru bucãtãria excepþionalã, pentru mâncãruruile delicioase ºi vinurile fine. Mulþumitã locaþiei centrale, era cel mai vizitat restaurant din oraº, unde domnea curãþenia, un mediu ordonat, cu o atmosferã caldã ºi prietenoasã care îi aºtepta pe oaspeþi.

 

 

Fiii lui Walter Ferenc, Ferenc ºi Bela, au dus mai departe afacerea de familie, Ferenc întreþinea restaurantul iar Bela cinematograful, acestea pânã la naþionalizare.

 


Restaurantul naþionalizat a fost în funcþiunea partidului, apoi de cãtre mai mulþi oameni de afaceri, dar cu puþin succes.

În anul 2000, statul a returnat restaurantul, proprietarului de drept, iar în 2003 a fost cumpãrat ºi renovat de proprietarul actual, Tiboldi Jozsef.

ªi partea de restaurant, cât ºi partea de grãdinã de varã ale Restaurantului „Nyari Kert”, sunt adecvate pentru organizarea evenimentelor mici, cât ºi a celor mari, este potrivit chiar ºi pentru nunta ta. Restaurantul intim poate gâzdui 60 de persoane, iar partea de grãdina de varã pânã la 300 de persoane.

 

 

Grãdina, Restaurant

 În varã, dacã vremea permite, copacii, care au aproape o sutã de ani, atrag vizitatorii sã se relaxeze, la umbra lor. Berea rece, mâncãrurile gustoase ºi muzicienii restaurantului asigurã o distracþie fãrã griji vizitatorilor noºtrii.


                     

                              Aºetptãm cu drag fiecare oaspete al nostru.

 
Rólunk Szolgáltatásaink Étlap Vendégkönyv Képgaléria Kapcsolat